Op 6 maart j.l. was er een Bijbelkwis in de Hege Stins, georganiseerd door het NBG. Tine Hoekstra had de leiding in handen van deze avond. Samen met 12 anderen was ik benieuwd of ik een 'Bijbelkenner' ben en dus deed ik mee. Om de allergrootste spanning af te voeren, zongen we eerst een lied en luisterden we naar een gedicht door Tine. Toen de kwis van start ging zat iedereen echter verbeten boven zijn blaadje om antwoorden te omcirkelen. De vragen werden gesteld in een paar categorieën, zoals 'uitspraken van Jezus'. Weet jij toevallig van wie de dochters Jemima (duif), Kesia (kaneelbloesem) en Keren-Happuch (poederdoos) zijn in de Bijbel? Dan had je zeker kans kunnen maken op een prijs, want dit was wat mij betreft wel een van de moeilijkste vragen. Misschien door de spanning, maar er werd wat afgelachen tijdens de kwis en het was dus gezellig. Ik was toch nog wel blij met 23 van de 35 vragen goed beantwoord, maar er kan maar 1 winnaar zijn en dat was Rienk Brouwer met 29 van de 35 vragen goed beantwoord. Hij ging naar huis met een fraaie 'wisselbeker', een NBG-mok, en natuurlijk eeuwige roem. Ik hoop een volgende keer weer van de partij te zijn.

Groet, Jan Bijlsma

beker bijbelkwis

Op woensdag 14 mei jl. was er aansluitend aan de Bidstond een gemeenteavond die in het teken stond van het nieuwe beleidsplan van de PG Eastermar, het zogenoemde “Plan van aandacht”.
Wij, de commissie die zich hiermee bezighoudt, hebben laten zien welk proces we doorlopen hebben en wat dit tot nu toe aan speerpunten en onderwerpen voor de komende jaren heeft opgeleverd.
De aanwezige gemeenteleden zijn vervolgens in kleine groepjes eveneens met de vraagstukken aan de gang gegaan en hebben daarmee ook hun inbreng kunnen doen. We vonden het erg fijn om op deze avond eveneens te merken dat de betrokkenheid om mee te denken over de toekomst van de gemeente groot is.
De commissie hoopt nu met de breed opgehaalde informatie in de komende weken de vertaalslag naar een “Plan van Aandacht” te kunnen maken. Hier kunnen we als gemeente de komende jaren mee vooruit!!
Wij zien ook dit laatste deel van de totstandkoming met vertrouwen tegemoet!

Namens de beleidsplancommissie,
Wietske van der Zee

Henk Poot  Henk Poot

Henk Poot

Henk Poot

 

Aanstaande zondag is de 1e zondag van de 40-dagentijd. Met de Kinderkerk gaan wij de komende weken op weg met Jezus naar Pasen. De locatie is: Jeruzalem. Elke week wordt er een stuk van de stad bijgebouwd voorin in de kerk en gaan de kinderen er op een creatieve manier mee verder.

We hopen dat er veel ouders en kinderen zullen komen en mee zullen doen.
#Bijbelbasics #LocatieJeruzalem #40dagenproject #Kinderkerk

Zie ook het filmpje op youtube

groet, Martina

40 dagentijd 2019

Gisteravond hadden we club.
We hebben het eerst over pesten gehad en hadden hierover vragen waar we over hebben gesproken.
Daarna zongen we een lied: God kent jou vanaf het begin.
Toen hebben we een krans met pinda’s voor de vogels gemaakt.
Dat vond iedereen heel leuk.
De dag daarna ben ik met Tine Hoekstra naar ds. Stougie geweest.
En toen hebben we een krans met pinda’s gegeven.
En een chocoladereep van mijn moeder Mirjam Deelstra.
Ds. Stougie vond dit heel leuk en lekker.
Hij zou een plekje vinden waar hij de krans op kon hangen.
Groetjes van Jens Deelstra.

club gr 7 2    club gr 7 2

Ouderbrief 27 1 2019

De (verschijningsvorm van de) huidige Paadwzier is inmiddels alweer enkele tientallen (?) jaren oud. Dat is reden geweest, naast het beschikbaar zijn van nieuwe (technische) mogelijkheden om te vernieuwen, om de Paadwizer in een nieuw jasje te gieten. Het meest opvallende verschil is het gebruik van kleur, waardoor de nieuwe Paadwizer er totaal anders uit gaat zien (zie de foto's).

Inmimddels is de uitwerking hiervan afgerond en dat betekent dat u deze week (28/1-1/2) de geheel vernieuwde Paadwizer in uw brievenbus zult aantreffen. Het verschil zal u niet ontgaan.

Ook aan deze nieuwe Paadwizer zijn uiteraard kosten verbonden want nog steeds geldt: voor niets gaat de zon op en daarmee houdt het zo'n beetje op. Deze 1ste nieuwe Paadwizer is gratis, ter kennismaking zullen we maar zeggen. Zonder betaalde abonnementen kan de Paadwizer echter niet blijvend veschijnen en daarom vragen we u om hiervoor € 15 per jaar bij te dragen (en dat is nog geen 30 cent per week! :-)

In de Paadwizer treft u een formulier aan waarmee u toestemming kunt geven om deze €15 door de kerk automatisch te laten incasseren. Dat is voor u gemakkelijk en dat scheelt ons bovendien kosten.

Vanaf nu zal de Paadwizer niet meer digitaal worden verspreid.

We wensen u veel leesplezier met deze fraaie nieuwe Paadwizer.

Paadwizer nieuw 2 Paadwizer nieuw 2

Henk Oosterloo werd geboren in 1951 geboren in Rottevalle. Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest als uitvoerder in de wegenbouw is hij na zijn pensioen eind 2016 een schildercursus gaan volgen bij Jan Kooistra. Hierna heeft hij les gehad van realistisch schilder Edgar de Cruyer in Stiens. Henk bleek een natuurtalent en heeft zich vervolgens ontwikkeld als realistisch schilder. De werken van Henk bestaan onder andere uit landschappen. Daarnaast zijn ook dieren een terugkerend thema in zijn werk. Alle werken zijn geschilderd met olieverf op houtpaneel of canvas.

De expositie duurt van 13 januari 2019 tot 14 april 2019 en is te bezichtigen elke zondag na de dienst van 10.30 tot 11.30 uur (zondagdiensten van 11.00 uur uitgezonderd). Ook is de expositie op aanvraag te bekijken. Bel: 0512 472141 of mail naar koster@pgeastermar.nl.

Raadpleeg www.pgeastermar.nl voor tijden van de kerkdiensten.

Voor rechtstreeks contact met Henk Oosterloo mail naar henkoosterloo@hotmail.com.

Oosterloo2 Oosterloo1

kindercatechese

Het jaarboek van de Protestantse Kerk wordt in 2019 - in vernieuwde vorm - uitgegeven. Wanneer het boek verschijnt, is nog niet bekend.

Jaarboek Protestantse Kerk
Het jaarboek van de Protestantse Kerk bevat contactgegevens van predikanten, kerkelijk werkers, scriba's etc. Ondanks het digitale tijdperk waarin we leven, is het geliefd naslagwerk om snel een mailadres of telefoonnummer op te zoeken. In 2015 is het laatste jaarboek verschenen. Uiteraard is het inmiddels aan vervanging toe.

AVG
In verband met de nieuwe privacy-wetgeving is het echter niet meer mogelijk om het boek via de gebruikelijk weg uit te geven. Een boek met contactgegevens mag namelijk niet meer in de boekhandel verkocht worden. Wel mag een 'club' volgens de wetgeving in eigen beheer zo'n boekwerk maken. Dat gaat de dienstenorganisatie dan ook doen. Wanneer het boek verschijnt, is nog niet bekend. Het goede voornemen voor 2019 is dat het in ieder geval nog dit jaar verschijnt.

LRP
Voor een goed jaarboek helpt het als gemeenten hun gegevens goed bijhouden in het ledenregistratiesysteem. Zeer waarschijnlijk worden daar de gegevens aan ontrokken om een jaarboek te publiceren.

Seintje ontvangen als jaarboek beschikbaar is?
Als eerste op de hoogte zijn van de verschijning van het jaarboek? Abonneer u dan op de wekelijkse nieuwsbrief van de Protestantse Kerk.

Jaarboek PKN 2019

Ook dit jaar weer wordt kerst natuurlijk gevierd in onze gemeente. Onderstaand vindt u de verschillende activiteiten die zich allemaal afsprelen in De Hege Stins.

Zondag 23 december om 09:30 uur, de 4e Advent wordt de dienst opgeluisterd door het Christelijk Mannenkoor Pro Rege uit Dokkum o.l.v. Jan Hibma (http://www.mannenkoorprorege.nl). Anja Heikamp zal de samenzang begeleiden en Gera Olsthoorn verzorgt de meditatie. Pro Rege telt 75 mannen en ze zullen voor en met ons een aantal mooie en vertrouwde kerstliederen zingen.

Pro Rege

Kerstnacht 24 december om 21:00 uur is de traditionele kerstnachtdienst. Het missionair Team Eastermar nodigt u hiervoor van harte uit. De avond wordt verzorgd door The Young Christian Singers uit Leeuwarden (http://www.theyoungchristiansingers.nl).

New Christian singers

Kerstmorgen 25 december 9:30 uur. Voorganger van deze dienst is Ds Wim Stougie. Verder werken koperblazers, zangers en spelers mee. Martina begeleidtde samenzang op het kerkorgel. We lezen het kerstevangelie en overdenken Titus 2:11.


Kerstmiddag 25 december vieren we het kinderkerstfeest om 15:00 uur. Heiten en memmen, omkes en tantes, pakes en beppes en alle overige belangstellenden: allemaal van harte welkom.

Kortom, een gevarieerd en interessant programma waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd.

A- A A+