Skip to main content

logo-PKN-Eastermar

Geloof-Hoop-Liefde

Benefietconcert Oekraïne

Oekraine concert

Hartverwarmend  Benefietconcert Opmaat voor Oekraïne 

Op zondagmiddag 29 oktober, 15.30 uur treedt het Ukraine Liberation Orchestra op onder leiding van dirigent Jeroen Weiierink. in de Kruiskerk in Buitenpost. Dit doen zij samen met een aantal bekende Oekrkaïnse ooperazangers.

Het Liberation Orchestra bestaat uit in eigen land bekende musici die vanwege de oorlog zijn gevlucht naar Nederland. 
Jeroen Weierink, de dirigent die al eerder met Oekraiense orkesten door Europa trok, is de oprichter van het Ukraine Liberation Orchestra. Voor de oorlog speelden leden van het Ukraine Liberation Orchestra in bekende symfonie- en operaorkesten van Kiev, Kharkiv, Donesk en Dnjipro. Zij treden nu op in heel Nederland en werken samen met Oekraïense solisten om al musicerend hun landgenoten een hart onder de riem steken en in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. 

Het Ukraine Liberation Orchestra bestaat uit in eigen land bekende musici die vanwege de oorlog zijn gevlucht naar Nederland. Jeroen Weierink, de dirigent die al eerder met Oekraiense orkesten door Europa trok, is de oprichter van het Ukraine Liberation Orchestra. Voor de oorlog speelden leden van het Ukraine Liberation Orchestra in bekende symfonie- en operaorkesten van Kiev, Kharkiv, Donesk en Dnjipro. Zij treden nu op in heel Nederland en werken samen met Oekraïense solisten om al musicerend hun landgenoten een hart onder de riem steken en in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. 

In de aanloop naar het concert hebben Oekraïense vrouwen uit de gemeenten Achtkarspelen en het Westerkwartier samen met dorpsgenoten bloemen gemaakt voor de expositie "Bloemen als teken van hoop". Deze bloemenkunst is ook op zondag 29 oktober te bezichtigen en zal worden verkocht. De opbrengst van het benefietconcert en de verkoop van bloemen van hoop gaat volledig naar de herbouw van het verwoeste conservatorium in Kharkiv. 

Kaarten zijn in de voorverkoop € 12,50, aan de zaal € 15.00.   Kruiskerk, Voorstraat 15 Buitenpost.  

En verder bij: 
Boekhandel Burgum
Bruna Surhuisterveen
Dropshop Buitenpost

Reserveren kan via: OpmaatvoorOekraine@gmail.com of telefonisch via telefoon: 06-29821557.

 

 

  • Aangemaakt op .