Appostel logo

Wist u dat er een app bestaat (“Appostel”) die het mogelijk maakt om al uw kerkelijke geldzaken op één plek te beheren op smartphone of tablet? Met deze app kunt u op een gemakkelijke manier giften doen en collectebonnen bestellen.

Voor algemene informatie over deze app kunt u terecht op https://appostel.nl/

Ook onze gemeente maakt nu gebruik van de Appostel app. Wilt u ook meedoen, download de app dan vanuit de App Store (wanneer u Apple-gebruiker bent) of de Google Play Store (wanneer u een Android-gebruiker bent). Hoe u dat moet doen vindt u hier.

Vervolgens zoekt u naar onze gemeente (Digitaal Loket PG Eastermar) en maakt u een koppeling door een eigen account te registreren. Bij het registreren heeft u een registratienummer nodig. Dit is het nummer waaronder u bekend bent bij de landelijke PKN. Dit nummer kunt u vinden op het toezeggingsformulier van actie kerkbalans. Het bestaat uit 6 cijfers en begint met een 5.

Als u het registratienummer niet kunt vinden stuur dan even een berichtje naar penningmeesterkrm@pgeastermar.nl  en de penningmeester stuurt u het nummer toe.

Hierna kunt u aan de slag!

Ook in onze kerk werd zondag 22 november stilgestaan bij de mensen die het afgelopen (kerkelijk) jaar zijn overleden. In Eastermar waren dat er 11. Voor deze dienst waren alleen (maximaal 3) familieleden van de overleden uitgenodigd ivm coronamaatregelen.  Verder werd de dienst rechtstreeek uitgezonden via internet zodat iedereen de dienst toch kon meemaken. Om 9.30 begon ouderling van dienst Phia Prosper met iedereen welkom te heten.

Eeuwigheidszondag 2020 2

Eerder deze week waren opnames gemaakt op het kerkhof waar Ds Martina Stougie gesprekken voerde met Tsjallie Tillema (bij het graf van haar man Jaap) en Hetty Kramer (bij het graf van haar broer Bennie). Iema Annema las het gedicht van Marinus vd Berg voor op het kerkhof. Een beeldverslag van deze gesprekken werd getoond in deze dienst.

Eeuwigheidszondag 2020 3

Eeuwigheidszondag 2020 4 Eeuwigheidszondag 2020 5
Eeuwigheidszondag 2020 6 Ds Martina had als tekst voor de dienst gekozen voor Johannes 19:25-28. In dit gedeelte spreekt Jezus vanaf het kruis zijn moeder ("Dat is uw zoon") en Johannes ("Dat is je moeder") toe om goed voor elkaar te zorgen. Tijdens de uitleg werd duidelijk hoe belangrijk het (gebruiken van) onze handen is, met name in tijden van verdriet. Geen handen kunnen schudden, niet eens mogen aanraken, het voelt als een gemis in een tijd dat je dat zo nodig hebt.

De dienst werd muzikaal omlijst door pianospel (Sarah Stougie) en zang (Elise en Menno Westerhof). Het  gaf een extra dimensie aan deze stijlvolle kerkdienst.

Eeuwigheidszondag 2020 7 Eeuwigheidszondag 2020 8

Eeuwigheidszondag 2020 9

Na verkondiging werden alle overledenen herdacht. Tijdens het aflezen van hun namen werd voor iedere overledene een witte roos in een vaas gestoken, gevolgd door een moment van stilte. Vervolgens werd, voorafgaande aan de gebeden, gekeken welke gedachten, gebeden, opmerkingen in de boom waren gehangen tijdens het herdenken op afgelopen zaterdag. Toen was er gelegenheid voor eenieder die dat wilde om de kerk te bezoeken, een kaarsje aan te steken of een gedachte, verzoek tot gebed in de boom achter te laten.

Eeuwigheidszondag 2020 10  Eeuwigheidszondag 2020 11 Eeuwigheidszondag 2020 12

 

Eeuwigheidszondag 2020 13

Na afloop van de dienst konden alle nabestaanden de witte roos in ontvangst nemen en mee naar huis nemen. Dat gold ook voor de gedenksteentjes, die vanaf de datum van aflezen van de overledenen tot vandaag in de kerk hebben gelegen. Al met al een stijlvolle dienst maar toch, het fysieke contact ontbreekt en dat wordt gemist. Hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer met elkaar als gemeente de Eeuwigheidszondag in de kerk meemaken en elkaar begroeten na afloop met een kopje koffie.

 

 

 

 

 

 

 

Voedselbank T diel

 
Ook in onze eigen omgeving is er armoede. Vaak stille armoede, waar we niet van weten. Daarom organiseren wij maandelijks een inzameling voor de voedselbank.

Inleverpunten:
Maandag 30 november t/m zaterdag 5 december bij ‘Alles ûnder ien dak’.
Zaterdag 5 december
E.M.Beimastrjitte 48 tussen 10 en 12 uur.
Zondag 6 december
gebouw ‘De Hege Stins’, voor en na de kerkdienst.  
Kijk op deze website voor de actuele tijden.

Het rekening nummer: NL66 RABO 0166 9921 27 Voedselbank Tytjsjerksteradiel voor financiele steun.
Van de medewerkers van de voedselbank kregen we een lijst met producten waar veel behoefte aan is:
• houdbare melk
• blikgroenten
• jam, pindakaas, hagelslag, margarine en dergelijke
• koffie, thee, suiker
• blik vruchtencocktail
• appelmoes
• rijst, bloem, pannenkoekenmix
• bruine bonen
• kapucijners
• snert
• soorten pasta: macaroni, spaghetti enz.
• waspoeder
• shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstels

TIP: Iets ‘LUXE‘ in het bijzonder voor gezinnen met kinderen, dat gewoonlijk niet zo snel wordt gegeven, is chocolade.

Voor informatie of vragen:
Elly van Holsteijn tel: 06-11 12 23 40

 

 

 

 

Door coronamaatregelen is het niet mogelijk om als gemeente gezamenlijk de Eeuwigheidszondag mee te maken in onze kerk a.s. zondag 22 november, hoe spijtig ook.
Uitsluitend genodigden (familieleden van de overledenen) kunnen deze dienst bijwonen en zijn daarvoor uitgenodigd.

Op zaterdag 21 november is er echter wél gelegenheid voor eenieder om naar de kerk te komen. Van 14.00 uur tot 17.00 uur is de kerk open. U kunt even tot rust komen, een kaarsje aansteken of een groet of gebed in de “boom” hangen. Deze boom met groeten en gebeden vormt de schakel tussen zaterdag en de dienst op zondag. In die dienst zal een aantal hiervan worden voorgelezen en meegenomen in de gebeden. Er klinkt rustige muziek en er is gelegenheid voor een persoonlijk gesprek. Er zijn vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden volgens de coronaregels.

Op zondag de 22e is het een bijzondere dienst. Het thema is: “In goede handen”. Er wordt een eerder opgenomen interview op de begraafplaats met twee gemeenteleden uitgezonden. Sarah, Menno en Elise maken weer muziek en de 11 namen van de mensen die ons zijn voorgegaan in de dood worden voorgelezen. Deze dienst wordt professioneel gefilmd en is te volgen op kerkomroep.nl. Voor beeld moet u inloggen met gebruikersnaam: pge17 en wachtwoord: proef.

We hopen u op beide dagen te ontmoeten. Op zaterdag de 21e “live” en op zondag de 22e “digitaal”. Zo hopen we met elkaar warmte en licht te verspreiden in een tijd van eenzaamheid en gemis.

Kerkhof 1  Kerkhof 2

Op 7 november j.l. kon men weer kleding inzamelen voor Dorcas.
Dit was weer een groot succes!
Maar liefst 121 zakken met kleding en 8 zakken met boeken kon ik in ontvangst nemen.
Door de corona kon men dit jaar geen voedselproducten inleveren maar geld voor de voedselpakketten die in het buitenland worden samengesteld.
Hiervoor mocht ik € 211,65 in ontvangst nemen.
Mijn trouwe hulp Bep van Veen was ook de hele dag weer aanwezig.

Namens Dorcas iedereen vriendelijk bedankt!
Tine Hoekstra, ’t Hof 90

Dorcas auto

A- A A+