Zondag 13 oktober wordt de dienst door de diaconie ingevuld.

De diaconie heeft gekozen om deze dienst in te vullen rond het werk van World Vision.

Voorganger is de heer Arnold Wienen

World Vision is al bijna 70 jaar gespecialiseerd in het beschermen van de meest kwetsbare kinderen en mensen in nood, op alle mogelijke manieren. Het begon allemaal  in 1947, toen onze oprichter Bob Pierce de laatste $5 die hij had, weggaf om te zorgen voor een verlaten Chinees meisje. In 1979 ging de toenmalige CEO Stan Mooneyham zelfs zover, dat hij een groot schip kocht om vluchtelingenfamilies te redden die op zee in Vietnam waren gestrand.

Zelf zegt World Vison over haar missie: “Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.” Matteüs 25: 35, 36
Kijken we om ons heen dan zien we een gebroken wereld. Landen die verwoest worden door oorlog. Kinderen die opgroeien zonder ouders. Er is honger en verdriet. Een wereld zoals God het niet heeft bedoeld. In de Bijbel gaan meer dan 2.000 teksten over armoede en onrecht. God wil ons duidelijk iets leren over onze rol in deze gebroken wereld. Maar wat precies? Wat kunnen wij concreet betekenen voor al die mensen in nood?".

We geloven dat ieder kind een hoopvolle toekomst verdient. We werken met de meest kwetsbare kinderen in de wereld zodat ze het leven in al haar volheid kunnen ervaren. Onze inspanningen dragen bij aan onze belofte aan de meest  kwetsbare kinderen.

Voor alle informatie over World Vision verwijzen we naar hun website World Vision

Schermafbeelding 2016 09 28 om 14.10.52

Schermafbeelding 2019 09 15 om 21.33.18

Net als voorgaande jaren ook nu weer een formele “aftrap” voor al het winterwerk binnen onze kerkgemeenschap. Vandaag was het dan zover: Startzondag. Maar deze keer wel een bijzondere, smaakvolle startzondag. Vanaf 10.00 uur was iedereen welkom voor een kop koffie met wat lekkers”. Dat lekkers bestond dus uit een plakje overheerlijke cake, gebakken door eigen gemeenteleden.

                                st zondag 1       

                              st zondag 2

Dit koffiedrinken mondde uit in een inspirerende kerkdienst met Ds Martina Stougie. Het thema was “Helden”. Niet duidelijk werd of het met dit thema te maken had maar ouderling van dienst Joeke van der Heide verscheen (als held?) op sokken om de afkondigingen te doen. 
De dienst werd prachtig opgeluisterd door “eigen muzikaal talent”, ons gouden duo: Sara Stougie (vleugel) en Elise Westerhof (zang). Maar ook Wietske van der Zee nam ons met zang ‘op sleeptouw’ om een nieuwe melodie ook melodisch te laten klinken (en met succes).   st zondag 3
                                ST zondag 14

Alexandra was onze lectrice en las uit Hebreeën over “de galerij der helden”. Het thema werd door Martina uitgediept maar ook in het vooruitzicht gesteld: komend winterhalfjaar zal dit thema nog meerdere keren terugkomen.

   Na de preek werd aandacht besteed aan het Plan van aandacht en de verdere uitvoering van dit plan. Op ludieke wijze werd door Wietske van der Zee een Hylke Tillema nogmaals duidelijk gemaakt waar het allemaal om gaat.         st zondag 4
st zondag 5 Vervolgens was het de beurt aan de jeugd. Kingskids, kinderkerk en tienerkerk kwamen (massaal) de kerkzaal binnen, gewapend met katapulten en proppen. De proppen werden “met overgave” afgevuurd op de gigantisch grote Goliath die eerst werd opgebouwd. Tegen zoveel katapultgeweld was hij natuurlijk niet bestand en al gauw stortte hij dan ook in elkaar.

Na afloop van deze “geestelijke versterking” was het toe aan “versterking van de inwendige mens”.

Iedereen was in de voorgaande weken uitgenodigd om deel te nemen aan een barbecue en maar liefst 180 (!) gemeenteleden hadden deze uitnodiging aangenomen.

In de ontvangstruimte stond een lange tafel opgesteld met allerlei salades, vruchten en wat al niet meer. Alles gemaakt en aangeleverd door gemeenteleden. Er waren buiten 3 barbecues opgesteld (waarvan 1 bestemd voor de kinderen). Dankzij kundige vleesbakkers kon iedereen van een voortreffelijke maal genieten in een gezellige en ontspannen sfeer. De muzikale omlijsting kwam van Oebele Wagenaar.
Kortom, een zeer geslaagde start van het winterseizoen.
Zie ook bijgaand filmpje voor een sfeerimpressie.

 st zondag 6 st zondag 6 st zondag 6

st zondag 6 st zondag 6  st zondag 6

st zondag 6 st zondag 6

 

 

 

Tjitske de Vries van Quiltgroep "Stekje los" uit Wouterswoude vertelt:

Mijn eerste quilt heb ik gemaakt toen ik 18 jaar was. Het was een eindproject voor het laatste schooljaar MBO vz. Bij toeval kwam ik er achter dat de dochter van buurvrouw Zijlstra ook een quiltster was en van haar kreeg ik mijn eerste officiële quiltgaren en diverse tips. Wat mij ook van die tijd is bij gebleven is de Quilt die Beb v/d Veen toen heeft gemaakt voor over de tafel. Daar werd het mij duidelijk dat een quilt uit maar liefs 3 lagen bestaat, die met kleine steekjes aan elkaar vast worden gezet. Ondanks al deze inspiratie is het quilten tijdelijk op een laag pitje komen te staan en ben ik verder gegaan met tekenen en schilderen.

Na zo'n 10 jaar heb ik “de draad” weer opgepakt en ben ik er zeer verslaafd aan geraakt. Ik geniet van elk stekje, die ik samen met allerlei quilt-vriendinnen zet.

Als “ald Eastermarder” ben ik gevraagd om een expositie te organiseren. Deze kans wil ik dan ook graag benutten, samen met de Quiltgroep “ Stekje los” uit Walterswâld waar ik al 5 jaar bij zit.

De Quiltgroep “Stekje Los” bestaat ca 11 jaar. Elke donderdagmiddag (met uitzondering van vakantieperiodes) komen wij met 10 dames bij elkaar in Walterswald. Er word individueel gewerkt, maar ook aan gezamenlijke projecten of workshops gevolgd.

In 2013 zijn wij in samenwerking met Jellie Veldtman van de “Quiltkoffer” uit Dokkum begonnen met een jaarlijks terugkerende Quipday (quilten in een openbare ruimte) in het winkelcentrum van Damwâld. Dit is elke 3de zaterdag van juni en wordt internationaal gehouden.

Voor het volgen van onze groep kunt u ook een kijkje nemen van onze Facebook pagina onder de naam “Stekje los”  facebook.stekje los

De tentoonstelling is vanaf heden tot half oktober ('s zondags na de kerkdienst) te bezichtigen. Maar u kunt ook op zaterdagmiddag: 17 augustus, 14 en 28 september en 12 oktober van 13.15 uur tot 16.15 uur komen. Dan zijn er nog meer quilts te bewonderen.

Daarnaast kunt u meedoen aan de Quiltbee of een mini workshop op deze dagen. Tentoonstelling is gratis, Quiltbee € 3,- euro en mini workshop € 6,-

Met Vriendelijke groet,

Tjitske de Vries

Oosterloo1  Oosterloo1

De langste tafel

A- A A+