Skip to main content

logo-PKN-Eastermar

jeugd afdeling

Geloof-Hoop-Liefde

Jeugdclubs

Voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 hebben we binnen onze kerk de club.
Onder leiding van enkele volwassenen wordt deze kinderen elke 2 weken een ontspannen middag of avond aangeboden.

Verdere bijzonderheden over club:

  • aan het einde van het clubseizoen is er een clubuitje
  • voor kerst maken de kinderen kerstkaarten, die worden gebracht naar mensen die wel een steuntje kunnen gebruiken
  • voor Valentijnsdag doen de clubleden mee aan een dropverkoopactie. De opbrengst is voor het eigen jeugdwerk.

Voor meer informatie kan worden gemaild naar: jeugdwurk@pgeastermar.nl

Lees de clubverslagen van de clubleden:

Club Groep 8 (januari 2020)

Wij zijn club van groep 8 er zijn 4 meisjes en 9 jongens.
Club op 6 jan. 2020.
Clubleidster: Tine Hoekstra

Eerst gingen we samen in een kring uit de bijbel lezen het ging over vriendschap. Daarna lagen briefjes er tafel en je moest om de beurt je mening er over vertellen. Die gingen over bijvoorbeeld over naar elkaar luisteren, ruzie maken, jaloers zijn. Toen gingen we een ketting met kraaltjes er omheen maken. Het wast best leuk.
Ik zelf was best lang bezig bijna nog als laatste.
Nog even danken en dan samen met z’n allen naar huis!
Harmen Sietsma

Club Groep 8 (december 2019)

Op 2 december hadden wij club van Tine Hoekstra. We hebben met elkaar Sinterklaas gevierd. We hebben eerst spelletjes gedaan. We werden verdeeld in 2 groepen. De ene groep moest als eerste pepermoten in een bak gooien. En de andere groep moet als eerst pepernoten sjoelen en daarna andersom. Vervolgens had Tine een pot met pepernoten erin. Toen moest je raden hoeveel pepernoten erin zaten. Diegene die het goede aantal had geraden kreeg de hele pot met pepernoten. Dat was Jesper.
Daarna gingen we een dobbelsteen gooien, daar hoorde een opdracht bij die moest je uitvoeren. Als je dat had gedaan mocht je en cadeau uitkiezen. Iedereen moest van tevoren een cadeautje van ongeveer € 3,50 meenemen. Van de cadeautjes die iedereen had meegenomen mocht je dus een cadeau uitkiezen. Op het einde was er een verrassing, de verrassing was dat we patat met een frikandel kregen van Willem de koster.
Dat was heel lekker, het was een heel leuke avond.
Groeten van Aline Westerhof.

groep 8 dec

Uitstapje club Groep 7 (maart 2019)

Hoi, ik ben Jens Deelstra.

Ik ga jullie wat vertellen over de laatste keer van de club. Onze clubleidster is Tine Hoekstra. Als eerste was Aline Westerhof er niet want ze moest naar de voorleeswedstrijd van school. Het ging als volgt. We kwamen bij de Fûgelhelling in Ureterp. Meneer Jan Aardema vertelde ons over de Fûgelhelling. We kregen een heleboel foto’s te zien van vogels. Er waren twee heel erge plaatjes vond ik. Een gans met een pijl door het hoofd. Gelukkig was hij niet dood en heeft het overleefd. Een ander plaatje was een geverfde eend. Deze is schoongemaakt en kon later weer vliegen. We konden daar ook een kwis doen over de namen van de vogels. Ook waren er veel opgezette dieren. De namen hiervan stonden op een kaartje. Toen gingen we naar buiten. Dat was eng want we mochten bij de zwanen, eenden en ganzen lopen. Eén gans liep constant mee. Niet iedereen durfde. Ondanks alles was het heel leuk.
Groeten van Jens Deelstra.

 GR 8 Uitstapje 1 GR 8 Uitstapje 1

Club groep 7 (februari 2019)

Gisteravond hadden we club.
We hebben het eerst over pesten gehad en hadden hierover vragen waar we over hebben gesproken. Daarna zongen we een lied: God kent jou vanaf het begin. Toen hebben we een krans met pinda’s voor de vogels gemaakt. Dat vond iedereen heel leuk.
De dag daarna ben ik met Tine Hoekstra naar ds. Stougie geweest. En toen hebben we een krans met pinda’s gegeven. En een chocoladereep van mijn moeder Mirjam Deelstra. Ds. Stougie vond dit heel leuk en lekker. Hij zou een plekje vinden waar hij de krans op kon hangen.
Groetjes van Jens Deelstra.

club gr 7 1  club gr 7 1