Skip to main content

logo-PKN-Eastermar

jeugd afdeling

Geloof-Hoop-Liefde

Kingskids

KingsKids WelkomCirca 5 keer per jaar zijn de kinderen van 4 t/m 12 jaar welkom bij KingsKids (dit is op hetzelfde moment als de eredienst). Een plek waar ze kunnen dansen, zingen en op een speelse manier kunnen leren over God. Het is belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en plezier beleven aan het naar de kerk gaan. Zo ervaren ze al op jonge leeftijd dat ze welkom zijn en geliefd bij God.

Wat doen we bij KingsKids? De kinderen krijgen een programma aangeboden. Dit bestaat onder andere uit een stukje bijbelverwerking op hun eigen niveau. We zingen liedjes met elkaar, we doen spelletjes, we hebben een stukje verdieping, er wordt geknutseld, enz. Tijdens KingsKids staat er altijd een bijbelverhaal centraal. De kern van dit verhaal wordt samengevat door middel van een sleutelvers die de kinderen op een kaartje ontvangen die ze weer aan een keycord kunnen hangen. Op deze manier kunnen ze het hele jaar door deze mooie sleutelverzen verzamelen. Dit alles met als doel om kinderen op een speelse manier in contact te brengen met het evangelie.

Ouders mogen de kinderen brengen en weer ophalen. We noteren de gegevens zodat we, mocht het nodig zijn, altijd iemand kunnen bereiken. De kinderen mogen vriendjes, vriendinnetjes, buurmeisjes, buurjongetjes, neefjes, nichtjes meenemen.
De ochtend wordt georganiseerd door een kernteam van 5 vrijwilligers en tijdens de KingsKids viering zijn er tal van vrijwilligers aanwezig zodat we de kinderen goed kunnen begeleiden.

Een week voordat KingsKids plaatsvindt worden er posters opgehangen in het dorp en hangt het spandoek bij De Hege Stins. Als je deze ziet hangen dan weet je dat er die zondag KingsKids is!