Skip to main content

logo-PKN-Eastermar

Geloof-Hoop-Liefde

Superactie Moldavië/Oekraïne Stopt

Het was me een drukte van belang daar op de Sumarderwei bij de familie De Jong de laastste weken. Voor de derde keer werd een grote inzamelingsactie gehouden voor Moldavië. Daar worden zo'n 800.000 gevluchte Oekraïners opgevangen, terwijl het land zelf al straatarm is. De afgelopen weken zijn weer een grote verscheidenheid aan producten bijeengebracht.

Inzameling Moldavie 1   Inzameling Moldavie 3  Inzameling Moldavie 5

En de variatie is werkelijk groot. Een paar voorbeelden: De firma Hellema doneert 54 (!) dozen met fruitrepen. Vanuit Culemborg worden 5 pallets gebracht met incontinentiemateriaal. Er wordt door een groothandel splinternieuwe kranen en ander sanitair gebracht die dienst hebben gedaan in een showroom. Er staan 4 pallets met tegels klaar, en ook 4 pallets met kleding.

 Inzameling Moldavie 4   Inzameling Moldavie 6   Inzameling Moldavie 7

En dan zijn er alijtd mensen die er iets extra's van maken. Neem nou die mevrouw uit Burgum (niemand weet preceis wie zij is). Zij doneert veel kleding maar dat is niet alles. In alle zakken stopt ze een kleinigheidje en een uitgeknipt hartje met de tekst "We pray for you". Hoe ontroerend is dat.

De bananendozen stapelen zich op. Maar die moeten dan eerst wel ingepakt worden en dat is een heel werk. De familie (Bouwe en Dineke) de Jong heeft het er maar druk mee. Maar ook de zussen Zeilstra (Hettie en Tsjitske) plus Tsjitske Wijnsma waren van de partij. Fanatiek hebben ze stad en land aangeschreven om te geven voor deze actie, en met succes. Van heinde en ver brengen organisaties en prive personen goederen die gemist kunnen worden. En dan ontdek je (opnieuw) in welk een rijk land wij leven. En ook heit Lieuwe Zeilstra is van de partij en doet mee.

Vandaag (11 maart) stopt deze inzamelingsactie en maandag worden alle ingezamelde goederen naar Leeuwarden gebracht. Daar worden ook de ingezamelde goederen van St Annaparochie en Harlingen afgeleverd. Alles wordt vervolgens in 6 vrachtauto ombinaties geladen. Die vertrekken dan zaterdag 18 maart naar de grens tuseen Oekraine en Moldavie waar de goederen na een rit van 3 dagen worden afgeleverd.

 Inzameling MO 2 min       

  • Aangemaakt op .