Skip to main content

logo-PKN-Eastermar

Geloof-Hoop-Liefde

Afscheidsdient Gerard van Velzen in De Lier

 

jpeg optimizer Afscheid GvG 1  

Op zondag 23 juni waren wij (Jetty Annema, Loltsje van der Zee en Elle Hoekstra) aanwezig bij de afscheidsdienst van Ds Gerard van Velzen in de eeuwenoude Domkerk in De Lier.
We moesten vroeg op want we wilden om 6.45 uur met de autorit beginnen.

jpeg optimizer Afscheid GvG 2   

Gerard van Velzen is van 1987 tot 1991 predikant geweest in (zijn 1ste gemeente) Eastermar. Alle 3 hadden wij goede herinneringen aan de 'periode Van Velzen' wat ons deed besluiten dieze dienst mee te maken. Hierbij een beeldverslag

jpeg optimizer Afscheid GvG 3

Het werd een mooie dienst waarin de PG De Lier liet blijken Van Velzen dankbaar te zijn voor de 9 jaar die hij de De Lier heeft gediend. Zo heeft Van Velzen ook in De Lier leiding mogen geven aan de fusie van beide kerken in 2021.

jpeg optimizer Afscheid GvG 4 

Aan de dienst werkten mee het Christelijk gemend koor Con Amore en de Mezzopraan Annemarie Verburg die het prachtige Erbarme Dich van Bach en gehore bracht.

 jpeg optimizer Afscheid GvV 5

De grote kerk zat bomvol en natuurlijk was het hele gezin Van Velzen aanwezig.

jpeg optimizer Afscheid GvG 6 

Het besluit om vervroegd (op 63 jarige leeftijd) te stoppen was niet gemakkelijk geweest. Door tegenslag in de naaste familie en de ziekte van Gerard waren de laatste jaren moeilijk. Daarom hadden zij in januari dit jaar besloten om per 1 juli te stoppen als predikant in De Lier. Dat neemt niet weg dat dankbaarheid de boventoon voerde.

jpeg optimizer Afscheid GvG 7

Collega predilkant Lennart van Berkel had een prachtig lied gemaakt waarin Gerard zijn betekenis voor de gemeente De Lier prachtiig naar voren kwam.

jpeg optimizer Afscheid GvG 8  

Na afloop van de dienst was er koffie en gebak en zelfs een borrel met hapjes. En zo kon kon de lange stoet van afscheid nemen beginnen. 

jpeg optimizer Afscheid GvG 9 

 jpeg optimizer Afscheid GvG 11

We hadden voor Gerard en Marian een Tút fan Eastermar' meegenomen waar hij blij mee was.

jpeg optimizer Afscheid GvG 12  

 jpeg optimizer Afscheid GvG 13

Na afloop werd ons nog een heerlijke lunch aangeboden die we op het terras van de gebouw De Rank konden nuttigen.

Gerard en Marian van Velzen gaan (grotendeels) in Itaiie wonen, waar ze vorig jaar een huis hebben gekocht. Hun postadres is in Nederland en wel bij hun dochter Charlotte in Heino: Kluinhaarsweg 2, 8141 MH Heino.

Wilt u nog iets zien van de afscheidsdiest? Dat kan via deze link-afscheidsdienst

jpeg optimizer Afscheid GvG 15

Na afloop hebben we nog een bezoekje gebracht aan Martina Stougie in Berkel en Rodenrijs. We waren tenslotte in de buurt. We hadden een bloemetje voor haar meegenomen. Ze was tenslotte afgelopen week jarig geweest. Om19.30 uur waren we weer in Eastermar en konden we teruguzien op een prachtige dag.

Elle Hoekstra

 

  • Aangemaakt op .