Zondag 18  februari was het druk in De Hege Stins. De eerste Kerk-School-Gezinsdienst van dit jaar stond op het programma en het was de 1ste zondag van de 40-dagentijd. En dat was te merken, de kerk zat tjokvol. Bij binnenkomsst kon je al merken dat er iets bijzonders was. Overal stonden gastvrouwen/heren om de kerkgangers welkom te heten (zie foto).

Na opoening door Ds. W.Stougie was het de beurt aan Groep 4 en 5 van De Balsemyn. Zij hadden het thema "Kansen krijgen" voorbereid. Het thema werd uitgewerkt aan de hand van het verhaal van Zacheüs die ook nieuwe kansen kreeg. Dit werd keurig uitgebeeld in een rollenspel. Enkele leerlingen kregen vervolgens "de kans" om hun muzikale (en dans) talenten te tonen.

Projekt 40d 2018 4

Maar ook het 40-dagenprojekt had haar start op deze zondag. In de 40-dagentijd worden verhalen gelezen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Het thema dat daarbij is gekozen draagt de naam: Ik zorg voor jou. Tijdens dit projekt zullen we kennismaken met Dokter Zorgstra, die ook nu verscheen en vertelde dat je met het versturen van een kaartje ook voor iemand "kan zorgen". Elke dienst in de 40-dagentijd zal een sticker worden geplakt op een bloem die met pasen dan ook "helemaal in bloei zal staan".

Projekt 40d 2018 4  Projekt 40d 2018 4

A- A A+