Vrijdagmorgen 14 oktober hebben we de eerste ontmoeting gehad met vrouwen van het azc van Burgum.
Om negen uur startten we in de Hege Stins voor overleg en een kort gebed. Daarna reden een aantal vrouwen naar het azc om de gasten, eventueel met hun kinderen, op te halen. De achterblijvers maakten alvast alles klaar voor de koffietafel en het creatieve programma.
Hoewel er woensdagavond al een aantal vrouwen was uitgenodigd om te komen, stond er bij de poort van het azc nog niemand te wachten, maar na een tijdje lukte het om met vier vrouwen en een kind terug te rijden.
De koffietafel zag er uitnodigend uit. Sjoukje Dijkstra en Alexandra Dantuma verzorgden de inleiding. Het onderwerp ging over de herfst: oogsttijd, vruchten, de druivenoogst. Daarbij lazen we uit de Bijbel Johannes 15: 1 en verder, in het Nederlands, het Engels en het Arabisch: “De ware Wijnstok”. Daarna zongen we een lied, dat ook voor hen bekend was. Het is altijd weer mooi om te zien en te voelen, dat er verbinding is tussen “ons’ en “hen”.
Vol plezier begonnen we aan het creatieve gedeelte, ook verzorgd door Sjoukje en Alexandra: het maken van een herfststukje met een pompoen. Onze ervaring is altijd weer, dat de vrouwen van het azc het prachtig vinden om op deze manier bezig te zijn. Er ontstaan leuke gesprekken, de sfeer is ontspannen en warm.
Hierna werden de vrouwen weer terug gebracht. De ochtend was in alle opzichten goed voorbereid en geslaagd. Dat geeft ons moed om door te gaan.

IMG 2741   IMG 2742 

IMG 2744   IMG 2745

A- A A+