Directe hulp

Eens in de twee jaar brengt een bestuursdelegatie van Famtofam een bezoek aan het werkgebied in Armenië. Zo ook dit jaar. In oktober gaan wij (Elle en Jantsje Hoekstra, samen met onze voorzitter Gjalt Voolstra) weer een week naar (de ruïnes van) Gyumri, de stad waar alle kinderen wonen die in het Famtofam sponsorprogramma zijn opgenomen.


Dergelijke bezoeken dienen verschillende doelen.
• We willen onze 3 contactpersonen daar een hart onder de riem steken en met hen een aantal praktische zaken bespreken. Deze 3 dames bezoeken jaarlijks al onze 230 sponsorkinderen en moeten hun werk vaak onder zeer moeilijke omstandigheden doen.
• We gaan contacten leggen die moeten leiden tot de oprichting van een Famtofam Studiefonds. Het is nu zo dat kinderen van 4-18 jaar in aanmerking voor deelname aan het Famtofam sponsorprogramma. Daarna ‘laten we ze los’. Jonge mensen die daarna kunnen en willen gaan studeren krijgen daarvoor meestal niet de kans, om de simpele reden dat daarvoor geen geld is. Famtofam wil proberen een studiefonds op te zetten om deze jonge mensen toch een studie te kunnen laten volgen.
• Daarnaast gaan we deze keer spullen kopen voor een weeshuis in Gyumri. De Gereformeerde kerk in Harkema heeft eerder dit jaar een actie gevoerd voor Famtofam. Deze actie heeft bijna € 1.500 opgebracht. We gaan het weeshuis bezoeken en samen met de staf spullen kopen waaraan dringend behoefte is. Van deze actie maken we beeldmateriaal wat we in Harkema willen laten zien. Zo kan men met eigen ogen zien hoe hun geld is besteed en vaststellen dat ‘alles op de goede plek is aangekomen’.
• Ook hopen we weer een aantal gezinnen te bezoeken die in bittere armoede moeten zien rond te komen. Het is elke keer weer confronterend om te ervaren hoe ellendig hun situatie is. Dat alles leidt soms dan ook tot dramatische gebeurtenissen. In dit verband verwijs ik nog maar eens naar het drama in de familie Kareni waar de vader er geen gat meer inzag en zichzelf van het leven beroofde en een vrouw met 5 kleine kinderen achterliet (ik berichte hierover eerder dit jaar).


Bent u al sponsor van een kind? Dan bestaat de mogelijkheid om ons een klein kadootje mee te geven voor uw sponsorkind. Wij zorgen er dan voor dat dat in het gezin wordt afgeleverd.
Sponsort u nog gen kind? In dat geval willen we u vragen nog eens na te denken of ook ú niet een kind zou willen sponsoren. Voor slechts € 15 per maand helpt u al een kind en daarmee het hele gezin. Voor uitgebreide informatie verwijs ik graag naar onze (vernieuwde) website www.famtofam.nl . Vanzelfsprekend mag u ook contact met ons opnemen.
Elle Hoekstra
communicatie@famtofam.nl

A- A A+