Skip to main content

logo-PKN-Eastermar

Geloof-Hoop-Liefde

"Zij die ons zijn voorgegaan ......"

 

Eeuwigheidszondag 2021 1

Ook dit jaar weer werd in de laatste dienst van het kerkelijk jaar aandacht besteed aan "Zij die ons voor zijn gegeaan". Ds Martina Stougie had als "kapstok" de Jacobsladder gekozen. De Jacobsladder, die naar voren komt in Genesis 28:10-22. De symboliek van de engelen die onze overledenen "naar boven dragen" was aansprekend en indrukwekkend.     

Eeuwigheidszondag 2021 2
Maar dat was nog niet alles wat de dienst tot een bijzondere maakte. Het pianospel van Sara Stougie dat de prachtige zang van Elise en Menno Westerhof ondersteunde raakte velen van de aanwezigen. Dat kwam ook door de gekozen liederen waarvan de teksten naadloos aansloten bij de kern van de Eeuwigheidszondag: het herdenken van hen die het afgelopen jaar zijn overleden en door het nog één keer noemen van hun namen. De liederen "Oceans", "Sûnder dij", maar ook het "Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige naam" deed menigeen een traantje wegpikken. 

Eeuwigheidszondag 2021 4

Het gedicht van Marinus van den Berg, voorgedragen door de ouderling van dienst Helga Hiemstra, verwoordde wat velen voelden: "We zetten geen punt achten hun leven, maar een komma".

Daarna werden alle (5) overledenen door Ds Martina Stougie bij name genoemd waarbij iemand van de familie een witte roos in een vaas zette. De zesde roos werd door Helga geplaatst als symbool voor alle overledenen die niet genoemd zijn. De roos en het steentje kon door de familie na afloop van de dienst mee naar huis worden genomen, als een herinnering aan deze mooie, stijlvolle dienst.

 Eeuwigheidszondag 2021 3    Eeuwigheidszondag 2021 6  

 Eeuwigheidszondag 2021 7.   Eeuwigheidszondag 2021 5

  • Aangemaakt op .