Dinsdag 1 september j.l. was het dan (eindelijk) zover. Marijke en Sytze Taekema zouden worden gedoopt door onderdompeling in de Burgumermar. De omstandigheden waren optimaal en tekenend voor deze speciale doopdienst. Zo'n 60 mensen waren afgekomen op deze bijzondere dienst aan de Burgumermar en waren er getuige van dat Marijke en Sytze zich lieten onderdompelen door Ds Martina Stougie (geassisteerd door heit Gabe Taekema).

Na het beantwoorden van de vragen betraden ze het spiegelgladde meer dat zich ook van zijn beste kant liet zien. Ook de laagstaande zon scheen uitbundig en gaf de hele plechtigheid een (extra) gouden randje. Na de doop zongen we met elkaar Opwekking 642 (De Rivier). Vervolgens kregen alle aanwezigen de zegen mee en werd de dienst beëindigd.

Na afloop ontvingen Marijke en Sytze van alle kanten felicitaties voor het zetten van deze voor hun zo belangrijke stap. Komende zondag vindt 'het vervolg' op deze doopdienst plaats in De Hege Stins om 9.30 uur (zo mogelijk in de open lucht). Dan zullen Marijke en Sytze zelf vertellen hoe ze tot deze stap zijn gekomen. Naast Marijke en Sytze zullen nog 2 andere jonge leden van onze gemeente openbare belijdenis van hun geloof afleggen en zelf vertellen wat dit voor hen betekent. Ook daarvoor wordt iedereen weer van harte uitgenodigd.

doop bm 1     doop bm 2  

doop bm 4     doop bm 3

doop bm 5   doop bm 6

A- A A+