kerstmaaltijd 2019

      Vorig jaar zijn Haije en ik diaken geworden. Wij dachten bij het ambt van diaken vooral aan collecteren en helpen met het avondmaal in de kerk. Eenmaal diaken bleken er nog twee leuke taken bij te horen: het bezorgen van brood en wijn bij ‘thuisvierders’ op de zaterdag voorafgaand aan het avondmaal én het bijwonen van het kerstfeest…….

Op woensdagmiddag 18 december stroomde De Hege Stins vol met dorpsbewoners, die ernaar uitkeken om samen het kerstfeest te vieren. Veel senioren, maar ook vier basisschoolleerlingen: Daniek Douwes, Laura Lycklema, Siebren Wiersema en Herman Glastra van Loon. Zij hadden spontaan aangeboden om de volwassen vrijwilligers te helpen in de bediening.

De organisatie van deze middag was in vertrouwde handen van Nico & Tine Hoekstra en Janke Hamstra. Na de ontvangst met koffie/thee en kerstkransjes werd de bijeenkomst geopend door Janke. Daarna was er een mini-kerkdienst met schriftlezingen en kerstliederen. Fokje van Leeuwen zorgde voor de muzikale begeleiding op piano. De kinderen duurde het allemaal veel te lang. Zij wilden graag in actie komen en verheugden zich op de broodmaaltijd. Deze was heel goed verzorgd met soep, kerststol, suikerbrood, diverse soorten beleg, eieren, salade én een overheerlijke kroket. We werden er letterlijk stil van.

De mini-kerkdienst was mooi, het eten was lekker, maar als ik terugdenk aan de middag, komt vooral het woordje ‘verbinding’ boven: de verbinding tussen jong en oud en de verbinding tussen trouwe kerkgangers en mensen die wat minder vaak in de kerk komen. Vroeger was er een kinderprogramma dat ‘D’r kan nog meer bij’ heette. Hierbij alvast de uitnodiging voor Kerst 2020.

Rieneke Kamminga.

Kerstmaaltijd 1 2019

A- A A+