TwirreFamtofam combi

 

Zoals wellicht bekend spaart onze basisschool De Twirre (2 jaar lang)  voor Famtofam. De bedoeling is dat het gespaarde geld wordt gebruikt om een arme school in Armenië te helpen. Toen was door Famtofam echter nog geen school gekozen die voor deze hulp in aanmerking komt.


Inmiddels heeft Famtofam een (verwaarloosde) school gevonden in Artik. Artik is een plaats van 20.000 inwoners en ligt 25 km ten zuidoosten van Gyumri, de stad waar Famtofam haar werkgebied heeft. Er zijn in Artik 5 basisscholen en de school die gaat profiteren van de spaaractie van De Twirre is “School 4” (basisscholen in Armenië hebben een nummer en geen naam). Deze school geeft les aan 143 leerlingen, net iets minder dan bij ons op De Twirre.
Inmiddels beschikt Famtofam over beeldmateriaal van deze school en dat was de reden dat ik weer te gast ben geweest op De Twirre (24 september j.l.). Deze keer om te vertellen welke school gekozen is maar vooral ook om te laten zien hoe armoedig het is op deze school. In 3 sessies heb ik de foto’s van deze school vertoond aan alle kinderen en zo hebben ze met eigen ogen kunnen zien hoe hard hun hulp daar nodig is.


Ook heb ik kunnen vertellen hoeveel geld het eerste jaar (schooljaar 2018-2019) al door de kinderen is gespaard en dat was best wel een groot bedrag: € 1.378,-.


Inmiddels heeft Famtofam de school in Artik bezocht en een gesprek gevoerd met de directrice van die school. Famtofam heeft daarbij ook een rondleiding gekregen waardoor een goed beeld is ontstaan van de erbarmelijke omstandigheden waarin de school verkeert. Van dat bezoek is een video gemaakt die op YouTube staat. Ga maar eens kijken https://youtu.be/Cye4AvSE64w De video maakt duidelijk dat hulp daar meer dan nodig is.
Aan alle leerlingen van De Twirre dan ook nogmaals een oproep stug door te gaan met sparen zodat Famtofam volgend jaar mooie dingen voor “School 4” kan doen met het gespaarde geld. En we gaan dan, zoals beloofd, alles vastleggen in beeld en geluid wat we daar met het spaargeld hebben gedaan. Daarna komen we terug op De Twirre om te laten zien waaraan het gespaarde geld is besteed.

Elle Hoekstra
Communicatie & PR Famtofam

Lintje Tine 3 Lintje Tine 3

 

A- A A+