Net als voorgaande jaren ook nu weer een formele “aftrap” voor al het winterwerk binnen onze kerkgemeenschap. Vandaag was het dan zover: Startzondag. Maar deze keer wel een bijzondere, smaakvolle startzondag. Vanaf 10.00 uur was iedereen welkom voor een kop koffie met wat lekkers”. Dat lekkers bestond dus uit een plakje overheerlijke cake, gebakken door eigen gemeenteleden.

                                st zondag 1       

                              st zondag 2

Dit koffiedrinken mondde uit in een inspirerende kerkdienst met Ds Martina Stougie. Het thema was “Helden”. Niet duidelijk werd of het met dit thema te maken had maar ouderling van dienst Joeke van der Heide verscheen (als held?) op sokken om de afkondigingen te doen. 
De dienst werd prachtig opgeluisterd door “eigen muzikaal talent”, ons gouden duo: Sara Stougie (vleugel) en Elise Westerhof (zang). Maar ook Wietske van der Zee nam ons met zang ‘op sleeptouw’ om een nieuwe melodie ook melodisch te laten klinken (en met succes).   st zondag 3
                                ST zondag 14

Alexandra was onze lectrice en las uit Hebreeën over “de galerij der helden”. Het thema werd door Martina uitgediept maar ook in het vooruitzicht gesteld: komend winterhalfjaar zal dit thema nog meerdere keren terugkomen.

   Na de preek werd aandacht besteed aan het Plan van aandacht en de verdere uitvoering van dit plan. Op ludieke wijze werd door Wietske van der Zee een Hylke Tillema nogmaals duidelijk gemaakt waar het allemaal om gaat.         st zondag 4
st zondag 5 Vervolgens was het de beurt aan de jeugd. Kingskids, kinderkerk en tienerkerk kwamen (massaal) de kerkzaal binnen, gewapend met katapulten en proppen. De proppen werden “met overgave” afgevuurd op de gigantisch grote Goliath die eerst werd opgebouwd. Tegen zoveel katapultgeweld was hij natuurlijk niet bestand en al gauw stortte hij dan ook in elkaar.

Na afloop van deze “geestelijke versterking” was het toe aan “versterking van de inwendige mens”.

Iedereen was in de voorgaande weken uitgenodigd om deel te nemen aan een barbecue en maar liefst 180 (!) gemeenteleden hadden deze uitnodiging aangenomen.

In de ontvangstruimte stond een lange tafel opgesteld met allerlei salades, vruchten en wat al niet meer. Alles gemaakt en aangeleverd door gemeenteleden. Er waren buiten 3 barbecues opgesteld (waarvan 1 bestemd voor de kinderen). Dankzij kundige vleesbakkers kon iedereen van een voortreffelijke maal genieten in een gezellige en ontspannen sfeer. De muzikale omlijsting kwam van Oebele Wagenaar.
Kortom, een zeer geslaagde start van het winterseizoen.
Zie ook bijgaand filmpje voor een sfeerimpressie.

 st zondag 6 st zondag 6 st zondag 6

st zondag 6 st zondag 6  st zondag 6

st zondag 6 st zondag 6

 

 

 

A- A A+