Beste mensen,
Onlangs vond ik het koopbewijs van de oude beamer en laptop, het tafeltje en het scherm. Ja waar blijft de tijd en toen kwam ik tot ontdekking dat ik de PowerPoint al 12 ½ jaar maak. Een paar keer per jaar krijg ik vervanging door Aly vanwege de Kerk-School en Gezinsdiensten. Wanneer Michel nu beamerdienst heeft maakt hij sinds dit jaar ook de PowerPoint.
     Ja er is veel veranderd wat betreft de beamer en de laptop. Ik moet er niet meer aan denken om elke keer wanneer ik beamerdienst had om alles te installeren. Het tafeltje moest op de goede manier staan, de voorste poten hoger dan de achterste. Soms maakten we ook gebruik van lucifersdoosjes om de juiste hoogte te krijgen. Voor diegene die achter je zaten was het altijd een probleem om alles goed te zien. Elke keer moest alles weer opgeruimd worden in de desbetreffende tassen. Een vaste opstelling was geen mogelijkheid want we hadden toen in beide kerken dienst.
     Nu we elke keer naar dezelfde kerk gaan is er heel wat veranderd. De beamers hangen aan het plafond, de laptop heeft een vaste opstelling en tevens hebben we nu ook een mengpaneel. Er is geen scherm meer in gebruik want de muren zijn een perfecte oplossing.
     Ook is Kerk – TV geïnstalleerd en kunnen mensen thuis de dienst direct volgen. Wanneer de kinderkerk iets op het toneel doet kunnen we dit via de beamer laten zien. Ja er zijn veel meer mogelijkheden.
Bij trouw- en rouwdiensten wordt de laatste tijd steeds meer een beroep gedaan op beamerdienst. Ondanks dat het maken van een PowerPoint een aantal uren tijd vraagt vind ik het altijd weer een nieuwe uitdaging.
Maar heeft u tips of verbeterpunten dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groeten van Tine Hoekstra – Twijnstra.

Beamer dienst

A- A A+