Henk Oosterloo werd geboren in 1951 geboren in Rottevalle. Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest als uitvoerder in de wegenbouw is hij na zijn pensioen eind 2016 een schildercursus gaan volgen bij Jan Kooistra. Hierna heeft hij les gehad van realistisch schilder Edgar de Cruyer in Stiens. Henk bleek een natuurtalent en heeft zich vervolgens ontwikkeld als realistisch schilder. De werken van Henk bestaan onder andere uit landschappen. Daarnaast zijn ook dieren een terugkerend thema in zijn werk. Alle werken zijn geschilderd met olieverf op houtpaneel of canvas.

De expositie duurt van 13 januari 2019 tot 14 april 2019 en is te bezichtigen elke zondag na de dienst van 10.30 tot 11.30 uur (zondagdiensten van 11.00 uur uitgezonderd). Ook is de expositie op aanvraag te bekijken. Bel: 0512 472141 of mail naar koster@pgeastermar.nl.

Raadpleeg www.pgeastermar.nl voor tijden van de kerkdiensten.

Voor rechtstreeks contact met Henk Oosterloo mail naar henkoosterloo@hotmail.com.

Oosterloo2 Oosterloo1

kindercatechese

Het jaarboek van de Protestantse Kerk wordt in 2019 - in vernieuwde vorm - uitgegeven. Wanneer het boek verschijnt, is nog niet bekend.

Jaarboek Protestantse Kerk
Het jaarboek van de Protestantse Kerk bevat contactgegevens van predikanten, kerkelijk werkers, scriba's etc. Ondanks het digitale tijdperk waarin we leven, is het geliefd naslagwerk om snel een mailadres of telefoonnummer op te zoeken. In 2015 is het laatste jaarboek verschenen. Uiteraard is het inmiddels aan vervanging toe.

AVG
In verband met de nieuwe privacy-wetgeving is het echter niet meer mogelijk om het boek via de gebruikelijk weg uit te geven. Een boek met contactgegevens mag namelijk niet meer in de boekhandel verkocht worden. Wel mag een 'club' volgens de wetgeving in eigen beheer zo'n boekwerk maken. Dat gaat de dienstenorganisatie dan ook doen. Wanneer het boek verschijnt, is nog niet bekend. Het goede voornemen voor 2019 is dat het in ieder geval nog dit jaar verschijnt.

LRP
Voor een goed jaarboek helpt het als gemeenten hun gegevens goed bijhouden in het ledenregistratiesysteem. Zeer waarschijnlijk worden daar de gegevens aan ontrokken om een jaarboek te publiceren.

Seintje ontvangen als jaarboek beschikbaar is?
Als eerste op de hoogte zijn van de verschijning van het jaarboek? Abonneer u dan op de wekelijkse nieuwsbrief van de Protestantse Kerk.

Jaarboek PKN 2019

Ook dit jaar weer wordt kerst natuurlijk gevierd in onze gemeente. Onderstaand vindt u de verschillende activiteiten die zich allemaal afsprelen in De Hege Stins.

Zondag 23 december om 09:30 uur, de 4e Advent wordt de dienst opgeluisterd door het Christelijk Mannenkoor Pro Rege uit Dokkum o.l.v. Jan Hibma (http://www.mannenkoorprorege.nl). Anja Heikamp zal de samenzang begeleiden en Gera Olsthoorn verzorgt de meditatie. Pro Rege telt 75 mannen en ze zullen voor en met ons een aantal mooie en vertrouwde kerstliederen zingen.

Pro Rege

Kerstnacht 24 december om 21:00 uur is de traditionele kerstnachtdienst. Het missionair Team Eastermar nodigt u hiervoor van harte uit. De avond wordt verzorgd door The Young Christian Singers uit Leeuwarden (http://www.theyoungchristiansingers.nl).

New Christian singers

Kerstmorgen 25 december 9:30 uur. Voorganger van deze dienst is Ds Wim Stougie. Verder werken koperblazers, zangers en spelers mee. Martina begeleidtde samenzang op het kerkorgel. We lezen het kerstevangelie en overdenken Titus 2:11.


Kerstmiddag 25 december vieren we het kinderkerstfeest om 15:00 uur. Heiten en memmen, omkes en tantes, pakes en beppes en alle overige belangstellenden: allemaal van harte welkom.

Kortom, een gevarieerd en interessant programma waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd.

Het college van Kerkrentmeesters heeft op 13 december 2018 – na samenspraak met de grote kerkenraad – een vleugel gekocht om de eredienst ook mee te begeleiden. Bij de organisten was daar wel enthousiasme voor. Ook hadden zich gemeenteleden gemeld met de vraag of er een vleugel gekocht kon worden. Er is gekozen voor een eenvoudig instrument dat een vaste plek in onze kerkzaal krijgt. Om dat te realiseren zijn een paar kleine ingrepen nodig. De vleugel krijgt een eigen podium en de verwarming wordt bijgeregeld. Met het plaatsen van deze vleugel is er ook een mogelijkheid gekomen om koffieconcerten in onze kerk te houden. Daar zullen we ons nog op bezinnen. De elektrische piano komt waarschijnlijk te koop en de piano die o.a. Ta Gods Eare gebruikt hoeft nu niet meer versleept te worden. We kijken uit naar een nog muzikaler tijd in onze kerkzaal. De plaatsing van de vleugel zal plaatsvinden in januari 2019. (Foto: de huidige plek van de vleugel).

Vleugel 1

Het Missionair Team Eastermar nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse kerstnachtdienst op 24 december a.s. De dienst begint om 21.00 uur in De Hege Stins. Vanaf 20.00 uur staat de koffie, chocolademerk of glühwein voor u klaar.

De avond wordt verzorgd door gospelgroup Young Christian Singers uit Leeuwarden (www.theyoungchristiansingers.nl).

Graag tot dan!

Namen het Missionair Team, Sytze Taekema

Kerstnachtdienst 2018 Young Christian Singers

Op zondag 25 november j.l. zijn in de kerk van Eastermar de overledenen van het afgelopen (kerkelijk) jaar herdacht. In een volle kerk waarin Ds Martina Stougie-De Wit voorging stond het schriftgedeelte Exodus 3: 1-5 centraal. Hierin is het verhaal van de brandende braamstruik (prachtig verbeeld in het bloemstuk) beschreven waarin God zich voor het eerst bekend maakt als “Ik ben degene die er altijd is”. In de preek kwam naar voren hoe moeilijk het is om te troosten. Als voorbeeld vertelde Martina het verhaal van Samuel Wells. 

  

ehzondag 1

 

Na de preek zongen we het lied “hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam” onder begeleiding van Sarah Stougie (piano) en Elise Westerhof (zang). Daarna las Jellie Hospes een gedicht voor dat zij van Durkje Brander had gekregen bij het overlijden van haar moeder.

Deze anglicaanse voorganger uit Londen wist treffend weer te geven dat wij als mensen de neiging hebben om altijd en overal te zoeken naar oplossingen. Hoe goed bedoeld ook, vaak zitten mensen met een verdriet niet te wachten op oplossingen maar veel meer op aandacht. Ook al kunnen we “niets doen”, door bij mensen te zijn in hun verdriet en rouw kunnen we tot steun zijn, ook als we niet weten wat we zeggen moeten. En dat we mogen weten dat God er altijd bij zal zijn.

 

 

Vervolgens werden de 6 overleden gemeenteleden herdacht door het noemen van hun namen waarbij familieleden een witte roos konden plaatsen in een vaas. Hier volgen hun namen: 
Op 21 oktober 2017 overleed Nieske van der Ploeg-Postma, zij werd 90 jaar.
Op 24 november 2017 overleed Roelof Annema, hij werd 78 jaar.
Op 29 december 2017 overleed Durkje Brander, zij werd 78 jaar.
Op 31 december 2017 overleed Beitske Brouwer-Leenstra, zij werd 87 jaar.
Op 27 juli 2018 overleed Eelkje Plantinga – de Vries, zij werd 98 jaar. 
Op 15 oktober 2018 overleed Pieter de Jong, hij werd 85 jaar.
Ook werd een roos geplaatst voor diegenen die eerder zijn overleden en waarvan de namen niet meer genoemd worden.

 

ehzondag 3  
Na deze herdenking was er gelegenheid voor iedereen om een kaarsje te ontsteken voor in de kerk. Dit ter nagedachtenis aan dierbaren uit de eigen omgeving die zijn overleden. Sarah en Elise zongen tijdens het ontsteken van de tientallen kaarsjes nog enkele prachtige liederen.
Ter nagedachtenis aan overledenen worden het hele jaar door gedenksteentjes aangemaakt en in de kerk bewaard. Alle 6 steentjes lagen nu voor in de kerk. Na afloop van de dienst konden familieleden het steentje en de roos als herinnering aan hun dierbare (en deze dienst) mee naar huis nemen.   
 

ehzondag 2 ehzondag 4

 

 

KingsKids Eastermar logo

Beste ouder(s)/ verzorger(s),
Jullie zoon of dochter heeft vanochtend meegedaan met Kingskids. In deze ouderbrief krijgen jullie nog even een terugkoppeling over wat we hebben gedaan. We hopen dat jullie zo een beeld krijgen van wat Kingskids is zodat jullie samen met je kind nog even kunnen napraten en nagenieten van deze ochtend.


Het thema van vandaag was: “Alsjeblieft, dank u wel.
Het sleutelvers uit de bijbel dat hierbij hoorde was:
Alles wat jullie gedaan hebben voor een ander, dat hebben jullie voor Mij gedaan
(Mattheüs 25 vers 40)

De kinderen hebben het sleutelvers weer aan hun keycord meegekregen. Dit keycord wordt elke keer weer meegenomen naar Kingskids en hieraan verzamelen we alle sleutelverzen. We hopen dat het zo een hele verzameling wordt.
Na de inloop zijn we om 9.30 uur weer begonnen met het liedje “Welkom, welkom”. Vervolgens werd het thema (in het kader van Sint Maarten) beeldend uitgelegd door iemand van de leiding die het koud had en een gedeelte van een jas kreeg van iemand met een dubbele jas aan. De kinderen moesten raden om welke persoon het hier ging.
Vervolgens werd er uitleg gegeven wie Sint Maarten was en wat hij heeft gedaan.
Daarna hebben we met elkaar gezongen “Dank u wel” en het liedje wat ook in de kerk
gezongen is “Zal ik het anders even voor je doen?”.

Vervolgens zijn we in 3 leeftijdsgroepen uiteengegaan om het thema uit te diepen.
Dit hebben we gedaan door platen van de 7 werken van barmhartigheid te laten zien.
De kinderen moesten de juiste tekst bij de platen zoeken en vervolgens hebben we dit actueel gemaakt door gesprekken over de voedselbank, ziekenbezoeken, kleding inzamelen enz.)

kaarsjes

Daarna was het tijd om te knutselen. De kinderen hebben allemaal lichtjes gemaakt van knijpers en deze mooi versierd met o.a. washi tape.
In de kerk werden versierde waxinelichtjes uitgedeeld met de tekst:

“Lichtpuntjes, soms zijn ze groot, soms zijn ze klein, je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn”

De volgende Kingskids is in het nieuwe jaar, op 27 januari 2019.
We hopen jullie dan allemaal weer te zien!!

Het Kingskidsteam

 

Het kerkblad de Paadwizer is het kerkblad van de Protestantse Gemeente Eastermar. De Paadwizer verschijnt acht keer per jaar bij alle gemeenteleden in de bus.

Paadwizers online lezen

U kunt de Paadwizer hier ook downloaden en lezen. U vindt hieronder de Paadwizers van dit jaar. Om de Paadwizers te kunnen lezen heeft u een PDF Reader nodig. De Paadwizers op deze site zijn aangepast. U vindt hierin bijvoorbeeld geen persoonlijke en pastorale zaken.

 

KK 30 9 2018 2

KK 30 9 2018 1 

 

 

 

 

A- A A+
Gerealiseerd door Studio Staalkaart