De bewoners van wooncentrum Noordvliet uit Leeuwarden (waar ook Sjoerd Hamstra van Freerk & Janke Hamstra woont) hebben zich laten inspireren door de werken van M.C. Escher. Het Fries Museum en woongroep Noordvliet hebben dit jaar samengewerkt met creatieve workshops met de naam Planeet Escher.
Uit de gemaakte werken werd een tijdelijke tentoonstelling samengesteld in het geboortehuis van M.C. Escher: Keramiekmuseum Princessehof. De expositie over Escher was één van de hoogtepunten van Culturele Hoofdstad 2018.
De in totaal tien kunstenaars hebben ieder een eigen manier van werken. Sommige van hen hebben verminderde controle over de eigen bewegingen, dat geeft in dit geval juist een hele krachtige en dynamische manier van verbeelden. De tentoonstelling laat naast de werken het maakproces zien met een video en een aantal voorwerpen, waaronder kwasten en schetsen.
De tentoonstelling maakte deel uit van een aantal wisselpresentaties in het kader van Planeet Escher. De expositie was een samenwerking tussen het Princessehof, Woongroep Noordvliet en Planeet Escher, een participatieproject van het Fries Museum.

De tentoonstelling is vanaf heden tot 1 februari 2020 ('s zondags na de kerkdienst) te bezichtigen. Dus vanaf 10.30 - 12.00 uur. Dit geldt niet wanneer de kerkdienst om 11.00 uur begint. Raadpleeg www.pgeastermar.nl voor de aanvangstijden van de kerkdiensten. Ook is bezichtiging mogelijk op aanvraag. Afspraken kunnen worden gemaakt met de koster (tel 06 14 97 06 21).

Planeet Escher

A- A A+