Tjitske de Vries van Quiltgroep "Stekje los" uit Wouterswoude vertelt:

Mijn eerste quilt heb ik gemaakt toen ik 18 jaar was. Het was een eindproject voor het laatste schooljaar MBO vz. Bij toeval kwam ik er achter dat de dochter van buurvrouw Zijlstra ook een quiltster was en van haar kreeg ik mijn eerste officiële quiltgaren en diverse tips. Wat mij ook van die tijd is bij gebleven is de Quilt die Beb v/d Veen toen heeft gemaakt voor over de tafel. Daar werd het mij duidelijk dat een quilt uit maar liefs 3 lagen bestaat, die met kleine steekjes aan elkaar vast worden gezet. Ondanks al deze inspiratie is het quilten tijdelijk op een laag pitje komen te staan en ben ik verder gegaan met tekenen en schilderen.

Na zo'n 10 jaar heb ik “de draad” weer opgepakt en ben ik er zeer verslaafd aan geraakt. Ik geniet van elk stekje, die ik samen met allerlei quilt-vriendinnen zet.

Als “ald Eastermarder” ben ik gevraagd om een expositie te organiseren. Deze kans wil ik dan ook graag benutten, samen met de Quiltgroep “ Stekje los” uit Walterswâld waar ik al 5 jaar bij zit.

De Quiltgroep “Stekje Los” bestaat ca 11 jaar. Elke donderdagmiddag (met uitzondering van vakantieperiodes) komen wij met 10 dames bij elkaar in Walterswald. Er word individueel gewerkt, maar ook aan gezamenlijke projecten of workshops gevolgd.

In 2013 zijn wij in samenwerking met Jellie Veldtman van de “Quiltkoffer” uit Dokkum begonnen met een jaarlijks terugkerende Quipday (quilten in een openbare ruimte) in het winkelcentrum van Damwâld. Dit is elke 3de zaterdag van juni en wordt internationaal gehouden.

Voor het volgen van onze groep kunt u ook een kijkje nemen van onze Facebook pagina onder de naam “Stekje los”  facebook.stekje los

De tentoonstelling is vanaf heden tot half oktober ('s zondags na de kerkdienst) te bezichtigen. Maar u kunt ook op zaterdagmiddag: 17 augustus, 14 en 28 september en 12 oktober van 13.15 uur tot 16.15 uur komen. Dan zijn er nog meer quilts te bewonderen.

Daarnaast kunt u meedoen aan de Quiltbee of een mini workshop op deze dagen. Tentoonstelling is gratis, Quiltbee € 3,- euro en mini workshop € 6,-

Met Vriendelijke groet,

Tjitske de Vries

Oosterloo1  Oosterloo1

A- A A+